Därför är möten & evenemang bra för staden

Mötesvärdar berättar

Fler möten, evenemang och besökare betyder fler hotellnätter, fler jobb och större skatteintäkter för Uppsala. Men är det egentligen det som är det viktigaste? Nej, det är det inte. Det är istället vad som på ett djupare plan förändras när en stad får fler besökare, stora evenemang, ett större utbyte av kunskap och upplevelser, mer positiv uppmärksamhet. Det som får Uppsala att utvecklas, fler att trivas, fler att tycka att staden är attraktiv, är ett brett utbud av möten, möjligheter och evenemang. Men ta inte bara vårt ord – hör våra mötesvärdar själva berätta.

"När andra tittar på vår verksamhet utvecklas och lär vi oss mer."

Vattenstämman

Uppsala Vatten & Avfall välkomnar drygt 700 kollegor från hela Sverige till Uppsala för Vattenstämman. Sigrid de Geyter, VD för Uppsala Vatten & Avfall, brinner för hållbarhet och infrastrukturfrågor. För henne är Vattenstämman lika mycket en chans att visa upp Uppsala och ta del av kunskap från hela landen, som det är en möjlighet att visa upp bolaget verksamhet för lokala kollegor inom olika förvaltningar.

”Vi har nu en chans att lyfta fram den dolda infrastrukturen till ytan och prata om den, tillsammans.” – Sigrid de Geyter, VD, Uppsala Vatten & Avfall.

 

"Jag vill bygga en känsla hos medarbetarna av att vi ska vara stolta, att vi gör någonting bra."

Arkivveckan

För Sara Håkansson, stadsarkivarie och chef för Uppsala stadsarkiv, betyder Arkivveckan en chans för hennes medarbetar att känna sig stolta – en chans att visa upp allt deras bra arbete. Uppsala stadsarkiv är väldigt framgångsrika på en nationell spelplan, något som Sara vill visa upp även på hemmaplan, i Uppsala, genom att stå som värd för Arkivveckan.

”Jag tror att fler borde fundera på att stå som värd för ett möte. Det är mycket jobb men det är ett roligt jobb och jag tror det kommer leda till en massa bra saker, både för Uppsala men också för oss som arbetsplats.” – Sara Håkansson.

"Vi ser att fler söker sig till oss när vi rekryterar, från hela landet."

Sveriges största upphandlingskonferens

Kongresser på hemmaplan är en fantastisk möjlighet att stärka sitt varumärke som en attraktiv arbetsgivare. Det skriver Suzanne Afzelius, chef för upphandlingsenheten på Uppsala kommun, gärna under på. Våren 2019 stod Uppsala värd för Sveriges största upphandlingskonferens. Hör henne berätta om vilka effekter som konferensen inneburit – för henne, för upphandlingsenheten och för Uppsala.

En mötesplats för operativ räddningstjänstpersonal

Skadeplats

”Det betyder mycket för vår egen utveckling, att många av våra egna kollegor kan vara med och delta i nätverkande och kompetensutveckling”

Hör Elisabeth Samuelsson, Brandchef Uppsala Brandförsvar, berätta om den nationella konferensen Skadeplats.

Konferensen för hälsokommunikation

”Tillsammans kunde vi integrera våra olika perspektiv i nya idéer. Det blev många givande och inspirerande samtal.”

Hör Professor Paulina Nowicka berätta om konferensen för hälsokommunikation.

Vill du vara med och utveckla Uppsala?