Nära till allt

Urbana hotell i centrala Uppsala

Vill du bo fräscht, nytt och ständigt ha nära till Uppsalas kulturella och gastronomiska mittpunkter? Då är det här guiden för dig. Här listar vi urbana och centralt belägna hotell som gör att du får ut maximalt av din Uppsala-vistelse.

Elite Hotel Academia

Elite Hotel Academia ligger på centralt men lugnt läge intill centralstationen. Hotellet har flärdfullt inredda rum och en relaxavdelning med bastu – det perfekta stället att avsluta en fullspäckad dag av att upptäcka Uppsala. Kombinera vistelsen på hotellet med ett besök på Miss Voon högst upp i byggnaden, en asiatisk restaurang med skybar och oslagbar utsikt över Uppsala.

Miss-Voon-restaurang-Uppsala

Skybaren på Miss Voon, högst upp i Elite Hotell Academia.

Clarion Hotel Gillet

Clarion Hotel Gillet är ett av Uppsalas mest klassiska hotell med utmärkt service och internationell känsla, ett säkert kort helt enkelt. Här bor du centralt på stimmiga och trevliga Dragabrunnsgatan med nära till restauranger, shopping och sevärdheter. På hotellet kan du unna dig ett besök på Selma City Spa samt avnjuta en middag på restaurangen Kitchen and Table som ligger längst ner i hotellet.

lounge

Loungen på Clarion Hotell Gillet.

Radisson Blu

Precis invid Uppsala centralstation ligger eleganta Radisson Blu. Här bor du i ljusa och moderna rum och du har nära till att som Uppsala har att erbjuda när det kommer till mat, shopping eller kultur. Ett tips är att boka någon av hotellets sviter högst upp i den ståtliga byggnaden, då får du en tillhörande terrass med en oslagbar utsikt över Uppsala!

Radisson Blu Uppsala

Radisson Blu

Scandic Uplandia

Scandic Uplandia ligger mitt i centrala Uppsala med sevärdheter, restaurangupplevelser, shopping och annat runt knuten. På Scandic Uplandia bor du bekvämt i smakfullt inredda rum med nära till allt. Hotellet ligger, likt Clarion Hotell Gillet, på mysiga Dragarbrunnsgatan, en gata fylld av restauranger, barer och caféer – perfekt för dig som vill fokusera på det kulinariska Uppsala!

Scandic-Uplandia-restaurant11

Restaurangen på Scandic Uplandia.

Hotell Von Kraemer

Hotell Von Kramer bor du bekvämt och trivsamt i ljusa och stilfulla rum. Hela hotellet är inrett i skandinavisk design med klassiska material såsom trä, sten och metall. Hotellet, som öppnade 2014, ligger på gångavstånd till city, med det ståtliga Slottet precis runt hörnet. Von Kraemer är det perfekta boendet för dig som vill ha nära till upplevelserna, men ändå vara avskild från stadens brus.

ladda ned (22)

Hotell Von Kraemer.

CityStay Hotell

Mitt i city med många av Uppsalas sevärdheter inom synhåll ligger CityStay Hotell. Här bor du bekvämt och prisvärt i fräscha hotell- eller vandrarhemsrum. Bo här om du vill ha Uppsalas historiska- och kulturella besöksmål så nära som möjligt, och bo bekvämt men till ett lite förmånligare pris.

Best Western Hotel Svava

Best Western Hotel Svava är ett centralt beläget hotell i det mysiga kvarteret Svava. Här bor du i hjärtat av staden och mitt emot Uppsala centralstationen. Hotellet är, med sina nyrenoverade och trivsamma rum, ett perfekt alternativ till dig som vill ha nära till Uppsalas shopping- och restaurangutbud.

ladda ned (25)

Hotellfrukost på Best Western Hotell Svava.

Interaktiv karta över boenden

Här hittar du en karta över de flesta boenden i och runt Uppsala – klicka här.