Här finns de bästa banorna

Spela golf i Uppsala och Uppland

Tar du varje chans till 18 hål när vädret tillåter? Uppsala och Upplands natursköna omgivningar har många fina banor att slå ut på när du vill spela golf. Packa bagen, vi har listat några golfbanor där fairways och greener alltid är i toppskick. Fore!

 

Golfbanor i Uppsala och Uppland

Söderby Golf

Sänk handikappet på Söderby golfs mästerskapsbana. Förutom två välplanerade banor, 18- och 9-håls, finns även möjlighet att boka boende, äta i restaurangen eller shoppa en ny järnfemma i golfshopen. Man kan även skryta med Skandinaviens enda TaylorMade Performance Lab.

Söderby Gård Uppsala-Näs, 755 91 Uppsala

 

Edenhof Golf

Gillade ni Söderby? Då kan ni förvänta er samma höga kvalitet på Edenhof Golf, en bana som också drivs i regi av GolfUppsala. En väldesignad 18-hålsbana, en mindre 9-hålsbana, ett iögonfallande klubbhus med en mindre shop och riktigt bra restaurang bäddar för en minnesvärd golfdag!

Kiplingeberg, 743 86 Bälinge

 

Wattholma Golfklubb

Norr om Uppsala finner vi Wattholma Golfklubb som är ett gott exempel på hur vacker den uppländska landsbygden kan vara. En bana, situerad på båda sidorna av Fyrisån, som passar lika bra för nybörjaren som den erfarne golfaren. Wattholmas karaktär påminner om så kallad linksgolf, då vinden i det öppna landskapet gör varje runda unik.

Salsta industrihus, 743 92 Vattholma

golfbana

Uppsala golfklubb

Uppsala Golfklubb

Upplands äldsta golfklubb ligger enbart några minuters bilresa från Uppsalas stadskärna. Rutinen från 1937 märks, här finns allt som du kan förvänta dig av en komplett golfanläggning. Faktum är att anläggningen har klassats som den 30:e bästa golfanläggningen i Sverige av världens största golfmagasin Golf Digest. Välj mellan stora banan (18 hål), mellanbanan (9 hål) eller lilla Pay&Play-banan (9 hål).

Håmö Gård, 755 92

 

Grönlund Golfklubb

Grönlunds Golfklubb hittar du en fin 18-hålsbana som slingrar sig genom det vackra uppländska landskapet. Här finns även en driving range med grästees och ett övningsområde för både pitch- och bunkerslag. Golfklubben har en restaurang och en Golfstore-butik med ett brett sortiment.

Almungeberg Grönlund 207, 74010 Almunge

 

Golfbanor nära Stockholm

Närheten till Stockholmsområdet gör att du kan klämma in en runda på någon av norrorts bästa banor och fortfarande utgå från Uppsala som bas.

 

Täby Golfklubb

En sjönära bana från 1969 som är känd för sina välansade greener och fairways. En naturupplevelse som vi kan tacka en av tidernas bästa banarkitekter, Nils Sköld, för. Täby Golfklubb har 18 utmanande hål som kräver mycket av den som peggar upp på tee.

Skålhamra Gård, 187 70 Täby

 

Stockholm Golf Club

Precis invid Edsviken i Danderyd ligger Stockholms Golfklubb. Kevingebanan är en lätt kuperad bana som kombinerar den brittiska och svenska golftraditionen. Resultatet är en anläggning av bästa snitt med ett aktivt klubbliv. När dagens sista putt är satt kan man äta gott på Kevinge Bistro.

Kevinge strand 22, 182 57 Danderyd

golf-uppsala

Grönlund golfklubb

Ta grönt kort i golf? Vänd dig hit!

När golfströmmen drar in över landet på våren väcks landets spelare till liv. Vill du bli en i gänget som vallfärdar till banorna så fort solen tittar fram? Det är inte svårt att förstå. Naturupplevelsen, kamratskapen, gratismotionen och modet – golf är på många sätt en komplett sport.

För att få tillträde till golfgemenskapen måste du ta grönt kort. Flera av Uppsalas golfklubbar erbjuder nybörjarkurser, däribland GolfUppsala och Uppsala GK, som hjälper dig att ta grönt kort. Lycka till!

 

Golfbutiker i Uppsala

Golf är som bekant en materialsport där varje detalj i bagen kan förfinas i all evighet. Dags att uppdatera utrustning inför årets säsong? Bege dig då till GolfUppsalas välsorterade citybutik i Fyrislund. En golfshop 100% dedikerad till att ge dig som spelare bästa förutsättningarna till nästa runda. Här hittar du garanterat din drömputter.

Även vanliga sportbutiker som Stadium och Decathlon har ett gediget utbud av golfprylar.