Van Gogh Alive – The Experience

Van Gogh Alive – The Experience

Vincent van Goghs verk har visats och uppskattats runt om i världen i över 100 år – men aldrig så här. Nu ges nu en unik möjlighet att uppleva hans konstnärskap på ett helt nytt sätt.

Van Gogh Alive – The Experience är en digital konstupplevelse med levande grafik och fantastisk musik som stimulerar alla sinnen. I utställningen får besökaren själv kliva in i Van Goghs bildvärld, fylld av ljus, färg och ljud. Hans uttrycksfulla målningar får liv och skapar en upplevelse av att besökaren verkligen befinner sig inne i ett konstverk.

Van Gogh Alive har upplevts av miljoner besökare runt om i världen och i sommar kan du se den på Fyrishov från den 16 juni och under en begränsad tid under sommaren. Van Gogh Alive – The Experience är skapad av Grande Experiences och arrangeras av Nordic Exhibitions.

Om Grande Experiences

Grande Experiences, skaparen och producenten av Van Gogh Alive, är världsledande inom skapande, design, produktion, marknadsföring och installation av storskaliga utställningar och uppslukande upplevelser med bred kulturell attraktion. Utställningarna är engagerande, underhållande och pedagogiska. Grand Experiences skapar, från koncept till färdigställande, visuellt och tekniskt fantastiska mästerverk som de presenterar runt om i världen. Deras upplevelser har visats mer än 210 gånger i över 165 städer, på 32 språk, på sex kontinenter och med en publik på över 20 miljoner människor.

Grande Experiences är baserat i Melbourne, Australien med kontor i Storbritannien, Italien och USA. Grande Experiences äger och driver också Museo Leonardo da Vinci som är ett prestigefyllt permanent museum i centrala Rom, Italien. De planerar även att öppna flera permanenta uppslukande gallerier i USA, Europa och Australien 2021. Van Gogh Alive och Grandes andra multisensoriska upplevelser presenteras genom företagets SENSORY4™-system som kombinerar flera kanaler av rörlig grafik som strålas genom 40 högupplösta projektorer med surroundljud av biokvalitet.

Vad är SENSORY4 ™?

SENSORY4™, som utvecklats av Grande Experiences, är ett unikt system som kombinerar rörlig grafik med flera kanaler, surroundljud av biokvalitet och upp till fyrtio högupplösta projektorer för att tillhandahålla en av de mest spännande flerskärmsmiljöerna i världen. Den resulterande upplevelsen är dynamisk, informativ och visuellt spektakulär. Otroligt detaljerade bilder flödar genom olika projektorer och smälter samman med ett digitalt surroundljud för att fylla lokalen i en hisnande uppslukande display.

Mer information om utställningen