concert for peace

Kulturmanifestation för Fred med Kyiv Soloists

Stråkensemblen Kyiv Soloists var på en Europaturné och befann sig i Italien när kriget bröt ut och allt förändrades. I en gemensam satsning mellan ett antal konsertinstitutioner, bland annat i Sverige, har en välgörenhetskonsertturné med Kyiv-solisterna satts upp.

Kyiv Soloists består av kända musiker från hela Ukraina. De flesta av dem är vinnare av nationella och internationella tävlingar. För framstående prestationer som representerar den ukrainska kulturen i världen fick ensemblen titeln ”Ambassadör för den ukrainska kulturen i världen” av Ukrainas utrikesministerium.

– Vi spelar för freden, säger Anatolii Vasylkovskii, Kyiv Soloists konstnärlige ledare. Det är svårt att förklara känslorna… våra familjer finns i Ukraina och vi har kontakt med dem varje da, med våra föräldrar, syskon och släktingar.

Uppsala ordnar en kulturmanifestation för freden genom en välgörenhetskonsert i Universitetsaulan med Kyiv Soloists, Allmänna sången, m flera. Konserten äger rum i vackra Universitetssalen den 28 mars kl 18.

Biljettintäkterna går oavkortat till humanitärt stöd för att lindra nöden i Ukraina.

Var?

Uppsala universitetsaula

När?

28 mars 2022

Hur?

Boka biljett här.