Konstveckan på slottet 2021

Konstveckan på Uppsala slott

I ett unikt samarbete arrangerar Galleri Zeitgeist och Go Adventure en spännande konstupplevelse på Uppsala slott. Temat för årets konstvecka är “Gränser”. Vindarna på Uppsala slott och tornen är kanske de mest outforskade och intressanta delarna av slottet, och nu öppnas de upp för årets mest spännande och annorlunda konstupplevelse: Konstveckan.

Fyra guidade konstupplevelser varje kväll mellan måndag–fredag kl. 18.00–20.00. Guidningen sköts av GO Adventures rutinerade äventyrsguider och på varje tur möter ni utställningens 14 konstnärer, som berättar lite om sina verk och deras utgångspunkt i vad gränser är för dem. Turen startar på borggården och upp genom det södra tornet innan vi öppnar upp vinden som vi ställt iordning inför detta fantastiska event. Vi avslutar i det norra tornrummet och där finns en chans att själv testa sina gränser om man vill se det sista konstverket. I baren köper du ett glas bubbel och minglar på säkert avstånd med både gäster, guider och konstnärer.

På lördagen sker finalen på konstveckan med en livesändning där bland annat konstnärerna intervjuas, vinnaren i tävlingen avslöjas och mycket mer. Direkt från tornrummet. Livesändningen leds av Anna-Lena Holmström som sköter intervjuerna av konstnärerna och pratar om projektet med att hjälpa Ronald Mcdonald hus. 5% av samtliga intäkter kommer att skänkas dit.

Medverkande konstnärer är:
Sara Abramson
Tove Hedberg
Christopher Williams
Marcos Herrera
Ebba Lundell
Ulrike Nordquist
Olga Sternyk
Ida Hundertmark
Tina Domeij

Kreativa Feminister:
Malin Gebre-Medhin
Jessica Zachries
Emma Jelk
Lovisa Axellie
Kajsa Rytenberg

Var?

Uppsala slott

När?

20–24 september

kl. 18:00–20:00