Arena­hotellet

Arenahotellet är Uppsalas största och senast byggda hotell och innefattar även en stor och modern konferensanläggning.

Totalt har hotellet 200 rum med ca 620 bäddar. Varje korridor förknippas med en idrott. Bl.a. är en korridor att anpassad för idrottare i rullstol, en korridor anpassad för basketspelare med extra långa sängar samt en korridor där rummen har connecting doors. För hotellets yngre gäster finns det ett game room med bl.a. PlayStation- och Xbox-stationer. Hotellet inrymmer även restaurang, bar samt relaxavdelning, utrustad med bastu, bubbelbadkar, relaxlounge och med en fantastisk utsikt över Uppsala. Fritt wi-fi och luftkonditionering finns i alla lokaler.

Att ta sig till Arenahotellet är lätt. Hotellet ligger i anslutning till E4:an samt riksväg 55. Intill hotellet finns även en stor parkering med 86 kostnadsfria p-platser, varav 8 stycken med laddstolpe.

Från Arenahotellet har du även närhet till merparten av Uppsalas alla idrottsarenor, till exempel IFU Arena, Gränby ishallar, Recoverhallen, UTK-hallen och Uppsala friidrottsarena. Hotellgäster har kostnadsfritt tillgång till ett stort och modernt gym beläget intill hotellet.

Konferens

Arenahotellet erbjuder det senaste inom konferensteknik där alla lokaler har moderna skärmar, kameror och högtalare. För energifulla möten är alla rum utrustade med bra ventilation, ljuskällor med dimmerfunktion och bra ljudisolering. Det största konferensrummet har plats för 200 personer. Detta rum kan med hjälp av skjutväggar förvandlas till tre ”normalstora” konferensrum. Dessutom finns ytterligare 4 konferensrum på ett par olika våningsplan.

Certifiering & tillgänglighetsanpassningar

Kranmärkt
Miljö/Klimat/Energi (Green Key)

Arenahotellet_1

Kapacitet

Rum 200
Bäddar 620
Konf.rum 9
Grupprum 5
Biositt. 200
Skolsitt. 150
Bankett 150
Kranmärkt Ja
Miljöcertifierad Ja
Öar 100

Faciliteter

Tillgänglighet:
Tillgängligt för rullstol
Handikapparkering
Handikappanpassade hotellrum
Rullstolstoalett

Certifieringar:
Kranmärkt
Miljö/Klimat/Energi (Green Key)
Läs mer om tillgänglighet på Arenahotellet

Övrigt:
Hundrum/djurrum tillgängligt

Partner i ­Uppsala Convention Bureau

Karta & kontakt

Adress:
Edith Södergrans gata 6 – Tennisvägen
75460 Uppsala

Telefon:
+46 18 35 00 25

E-post:
reception@arenahotellet.se

Webb:
www.arenahotellet.se