Andras berättelser om Uppsala

Läser du det här är du sannolikt på jakt efter mer inspiration om vad du kan göra i Uppsala. Kul! Här delar vi andras berättelser om vår stad och deras personliga tips på vad du absolut inte får gå miste om när du besöker Uppsala. Spännande upplevelser i staden och på landsbygden, som passar dig som reser ensam, med barn eller med en vuxen resekompanjon.

”Fyrisån som rinner genom Uppsala och delar staden inger genast en känsla av Amsterdam. För här flockas också cyklarna plus att ån är exakt så smal att det blir mysigt!”

Jennifer Sandström, Reseguide till Uppsala

”Det finns hotell där du checkar in och helst aldrig vill checka ut. Det personliga och ombonade boutiquehotellet Villa Anna i Uppsala är precis ett sådant. Hit åker jag gärna bort – för att känna mig som hemma.”

Annika Myhre , Villa Anna: unikt boutiquehotell i Uppsala

Det är kittlar lätt i magen när vi går upp i slottets ena torn för att sedan kliva ut genom en lucka rakt ut på taket! Vi är fyra stycken som tillsammans med en guide (en jättebra guide dessutom!) får vandra här uppe och gå längs med de smala ”bryggorna”. Mitt på taket slår vi oss ner och njuter av utsikten, den sköna vinden och historiska berättelser om Uppsala och slottet.”

Jennifer Sandström, En helg för två i Uppsala 

”Uppsala har många sevärdheter så nära att man helt enkelt kan strosa mellan dem. Det är heller inte långt att gå emellan platserna, så det passar fint att gå med barn också. Vi hann se mycket i stan bara på en eftermiddag. Det fungerar också utmärkt att promenera till alla ställen vi gick till med barnvagn.”

Lina Sjölund, 14 trevliga tips till Pelle Svanslös hemstad Uppsala

”Det finns så många smakupplevelser i den här staden, du kan resa jorden runt utan ett endaste flyg.”

Tina Wetterskog , Destination: Uppsala

Här hittar du våra bästa tips

Upptäck Uppsala