Kaffebar Uppsala

Bra kaffebarer i Uppsala

Att hitta riktigt gott i kaffe i en ny stad kan vara både brådskande och svårt. I Uppsala kommer det dock aldrig vara fallet. Följ bara vårt promenadstråk för att prova några av de bästa kaffebarerna i Uppsala!

Kaffestad sedan ett sekel

Om du någon gång besökt Uppsala och blivit bjuden på en droppe java, har du säkert lagt märke till att ett visst märke är särskilt framträdande i stadens koppar. Eric Lindvall öppnade sitt kafferosteri 1912, i korsningen mellan Strandbodgatan och Kungsgatan, alldeles intill tågstationen. Sedan dess har flera släktled i familjen förfinat Lindvalls Kaffe – idag arbetar femte generationen Lindvallare på rosteriet, som idag är kunglig hovleverantör. Inte undra på att Uppsala har en så stark kaffetradition.  

Rundvandring till Uppsalas bästa kaffebarer

Så, vart ska du ta vägen om du vill uppleva de bästa kaffebarerna i Uppsala? Gör dig redo för en dag i koffeinets tecken och gå vår rundvandring!

cafe

Café Tar, Sysslomansgatan 9B

I en livlig del av stadskärnan hittar du Café Tar. Mitt bland exklusiva second hand-butiker och studentnationernas ständigt fulla cykelställ hägrar denna italienska oas. En solig dag kan den lura dig och glatt låta dig tro att du faktiskt är i Rom medan du sitter på något av de små borden på uteserveringen, fridfullt iakttagandes Uppsalaborna som strosar upp och ned längs med gatan. Eller så smuttar du bara på espresson, och befinner dig där smakmässigt istället. 

Arrenius & Company, Drottninggatan 6A

Våra kommande anhalter ligger allesammans på Drottninggatan, varav den första stavas Arrenius & Company. Under universitetsbiblioteket Carolina Redivivas trygga uppsikt kan du där njuta med en cappuccino i ena handen och en chokladpralin i den andra, antingen på den pittoreskt minimala uteserveringen eller i den gulliga lokalen, som passande nog också är i minsta laget. Även kaffebarens ålder är ringa; Arrenius & Company firar 5 år under 2019. Deras resa började i Uppsala Saluhall, men har sedan 2017 fortsatt nedanför Carolinabacken. Fokus har dock alltid legat på kaffe och te samt olika delikatesser att spisa till, bland vilka choklad, lakrits och glutenfria godsaker är favoriter.

Det är enkelt att förstå att ett så trivsamt och genuint ställe får en hel del stammisar – har du vägarna förbi bör du absolut ansluta dig till skaran.