Mat från världens alla hörn | Bar & restaurang

Mat från världens alla hörn

Mat från världens alla hörn

I Uppsala blomstrar matkulturen. Här hittar du restauranger med mat från skilda delar av världen.

restpubfik18-niklas-lundengard-580x295

Maten är en del av upplevelsen och Uppsala är ett givet alternativ för dig som är matälskare. Här finns ett ständigt växande utbud av restauranger med mat från världens alla hörn. Välj mellan klassiskt italienskt, excentriska crossovers, plockmat från olika kontinenter och mycket mer.

Italien

I Uppsala hittar du ett generöst utbud av italienska kök. Från italienska klassiker som Il Forno Italiano till moderna uppstickare som Aaltos. Ett annat tips är Villa Romana med uteservering på Gamla torget.

Asien

Upplev det asiatiska köket i Uppsala. På Koh PhanganAmazing Thai och GinnDee kan du njuta av smakrika thailändska specialiteter.

På Jay Fu’s möts USA och Asien – mitt i Uppsala. Här serveras rejäla kötträtter från grillen blandat med asiatiska specialiteter och smaker.

Amerika

Oavsett ursprung är det i USA som hamburgaren utvecklats till vad den är i dag. I Uppsala finns flera restauranger där du kan kombinera din hamburgare med klassiska amerikanska tillbehör och dippsåser. Testa till exempel Linné Burgers eller Burgers & Beers.

Gillar du konceptet ”Fun Dining”? Då är Kitchen & Table något för dig. Här serveras lekfulla maträtter med influenser och inspiration från Manhattans smältdegel, lagade på lokala råvaror.

Resten av världen

Messob är Uppsalas första afrikanska restaurang. Gör en upptäcksresa i smaker medan du testar spännande rätter inspirerade av det etiopiska och eritreanska köket.

På Stationen kan du njuta av livets goda från brasseriet i Paris, baren i London och caféet i Rom. Tre europeiska klassiker med mat och dryck som aldrig går ur tiden.

Hodja serverar traditionell turkisk mat med fokus på meze. Kryddig fetaoströra, rostad aubergine i vitlöksyoghurt och grillade lammracks är ett litet urval av allt du kan välja mellan.

Restaurangen Meza har sitt ursprung i en av mellanösterns pärlor, Libanon. Välj mellan mezarätter och orientaliska grillrätter från kolgrillen. Maten ska vara en upplevelse för både öga och mun.

Tzatziki är en genuin grekisk restaurang med smaker från landets alla områden. Under sommaren är halva njutningen att sitta ute på serveringen intill Fyrisån.

Du som vill njuta av smaker från Spanien ska testa den lilla tapasbaren Tilltugg. Här kombinerar du din egen meny av spanska smårätter med smak av framförallt olivolja, vitlök och chili.