Smaker från världens alla hörn

Maten är en del av upplevelsen och Uppsala är ett givet alternativ för dig som är matälskare. Här finns ett ständigt växande utbud av restauranger med mat från världens alla hörn.

Frankrike

Peppar Peppar

Ett stenkast från resecentrum ligger restaurangen Peppar Peppar. I den gamla tegelbyggnaden från mitten av 1800-talet serveras klassisk mat där det franska köket dominerar. Här får du uppleva ordentlig mat och effektiv service.

Stilen är elegant rustik och det gäller såväl inredning som meny. Det är inte konstigt att UNT:s läsare under flera år har röstat fram Peppar Peppar som en av sina favoriter bland Uppsalas krogar.

Suttungs gränd 3, 753 19 Uppsala

Belgien

Bierhuis

Bierhuis är ett belgiskt ölcafé som serverar musslor, våfflor och andra belgiska rätter. Välj bland 100 olika flasköl eller 24 olika fatöl från klassiska belgiska bryggerier.

S:t Olofsgatan 23, 753 21 Uppsala

Hela världen

Klang

Klang Market är ett avslappnat & modernt plating koncept med smaker från hela världen & något för alla. På Klang serverar vi lunch, brunch & middag men det går givetvis bra att svänga förbi för ett eller två glas i baren.
Klang Market kommer från det härliga ljudet av två glas som skålar, välkommen!

Gamla torget 5, 753 20

Libanon

Meza

Restaurangen Meza på Östra Ågatan har sitt ursprung från en av mellanösterns pärlor, Libanon. Det libanesiska köket har traditioner som är flera tusen år gamla och maten är en upplevelse för både öga och mun.

Här kan du kombinera din egen meny, välj mellan olika kalla och varma mezarätter, orientaliska grillrätter från kolgrillen, libanesiska desserter och dryck.

Östra Ågatan 11, 753 22 Uppsala

Etiopien & Eritrea

Messob

Messob, Uppsalas första afrikanska restaurang, kan du göra en upptäcksresa i smaker. Här serveras spännande rätter, inspirerade av det etiopiska och eritreanska köket. På menyn hittar du också utvalda drycker för att ge en total afrikansk upplevelse.

Du som planerar en fest, företagsevenemang eller konferens kan beställa catering. Sommartid finns en liten uteservering.

Sturegatan 4, 753 14 Uppsala

Upptäck fler restauranger i Uppsala