Båtutflykter & kryssningar

Båtutflykter & kryssningar

Upplev Mälaren och Fyrisån på en dagstur eller kvällskryssning.
Vill du besöka Uppsala med egen båt kan du lägga till i gästhamnen som ligger vid stadsträdgårdskajen.

M/S Enköping

M/S Enköping började 1868 trafikera Mälaren och ska vara det äldsta passagerarfartyget i världen som går i reguljär trafik. Nuförtiden ägs hon av rederiet Strömma och brukar under sommaren köra turer med start från Islandsbron i Uppsala, både dagsutflykter till barockslottet Skokloster och även middagskryssningar med räkbuffé på Ekoln. Båtutflykterna körs vanligtvis under juni–augusti.

M/S Kung Carl Gustaf

M/S Kung Carl Gustaf är över 125 år med hemmahamn Uppsala. På kryssningarna kan du njuta av en naturskön resa längs Fyrisån och in i Mälarens vatten. På soldäck serveras kaffe eller ett glas vin. På dagskryssningarna serveras lunch ombord innan fartyget anländer till Skokloster. Här kan du besöka det vackra barockslottet uppfört på 1600-talet. På kvällsturerna kan du njuta av solnedgången på övre däck och äta en god middag i en av salongerna ombord.

Sport Adventure Travels

Res tillbaka till vikingatiden i Valsgärde! Sport Adventure Travels erbjuder en guidad Vendel- och Vikingatur på Valsgärde där du får ro vikingabåt, grilla över öppen eld och delta i utmanade lekar och dragkamp.

Paddla kanot, kajak eller SUP i Uppsala