Konsert i Uppsala

Välkommen till en av landets rikaste kulturstäder! I Uppsala finns många musikscener där du kan uppleva allt från lokala förmågor till besökande världsartister.

Parksnäckan

Parksnäckan är Uppsalas i särklass mysigaste konsertplats och ligger mitt Uppsalas stadsträdgård. Parksnäckan har ca 700 bänkplatser med ryggstöd och vid behov ytterligare 300 stolar som kan ställas ut. Utöver det finns det ca 300 ståplatser. Alla platser har en oöverträffad sikt eftersom scenen är byggd som en halvmåne och publikområdet är stor på bredden. En kommer alltså mycket nära artisten oavsett plats.

Stadsträdgården, 753 09 Uppsala

Katalin And All That Jazz

Katalin And All That Jazz ligger i det renoverade godsmagasinet vid Östra Station, precis intill Uppsala resecentrum. Genom åren har Katalin blivit en välbesökt scen för såväl utländska som svenska artister och många musikupplevelser har skapats här.

Solomon Burkes spelning 2002 är legendarisk och artister som Roffe Wikström, Bo Kaspers Orkester, Veronica Maggio, Mikael Wiehe och Håkan Hellström kommer alltid tillbaka till jazzklubben för intima spelningar.

Menyn är enkel men omsorgsfullt tillagad, Katalins fisksoppa är en bra start på en lugn kväll av barhäng och avslappnad musik. Lokalen kan du även hyra för olika typer av konferenser och evenemang.

Roslagsgatan 1, 753 27 Uppsala

Uppsala Konsert & Kongress

Uppsala Konsert & Kongress är en modern, multifunktionell mötesplats med högklassig design och akustik. Byggnaden invigdes 2007, och är med sina åtta våningar och 14 600 kvadratmeter en idealisk arena för konserter, stora kongresser, fester, event och mindre möten. Med kort promenadavstånd till resecentrum och flera hotell, 18 minuters resväg från Arlanda och 30 minuter från Stockholm, är UKK en lättillgänglig mötesanläggning både nationellt och internationellt. Husets egen restaurang är Svanenmärkt och serverar lunch, konsert- och konferensmenyer samt en uteservering som håller öppet under årets varma dagar. Huset i sig är värt ett besök, bland annat för den omtalade designen och den fantastiska utsikten. Den spännande arkitekturen är signerad Henning Larsen Tegnestue i Köpenhamn, som också ligger bakom internationellt kända byggnader som Kungliga Danska Operan och isländska Harpa.

På husets fem scener genomförs cirka 300 kulturevenemang årligen, inom allt från klassisk musik till pop, humor, dans och barnteater. UKK stödjer projektet Kulturkompis för integration och språkträning genom kulturupplevelser, och husets vänförening Musikens Hus Vänner främjar verksamheten och det lokala musiklivet genom årliga stipendier.

Vaksala torg 1, 753 31 Uppsala

Upplev mer Kultur i Uppsala