I Uppsala välkomnar vi stora evenemang och låter dem ta plats i vår stad. Det gör vi tillsammans!

Uppsala Event Kit

Var med och utveckla Uppsalas värdskap till något unikt. Låt oss tillsammans arbeta för att stärka Uppsalas attraktionskraft och öka kännedomen om våra besöksmål och evenemang. Tillsammans med alla olika aktörer i staden kan vi locka fler besökare.

Fler evenemang och besökare betyder fler hotellnätter, fler jobb och större skatteintäkter för Uppsala. Men är det egentligen det som är det viktigaste? Nej, det är i stället vad som på ett djupare plan förändras när en stad får fler besökare, stora evenemang, ett större utbyte av kunskap och upplevelser, mer positiv uppmärksamhet. Det som får Uppsala att utvecklas, fler att trivas, fler att tycka att staden är attraktiv, är ett brett utbud av möjligheter och evenemang.

I Uppsala välkomnar vi stora evenemang och låter dem ta plats i vår stad. Det gör vi tillsammans!

Aktuella evenemang

Sverige-Färöarna – 12 oktober

EM-kval

Först ut är EM-kvalet i handboll den 12 oktober 2023 när Sveriges damlandslag inleder sitt EM-kval mot Färöarna. Kvalmatchen kommer att spelas i IFU Arena i Uppsala. Här hittar du material som du kan använda i din verksamhet som är enkla att använda i dina kanaler och tillsammans med din produkt, för att attrahera besökare till Uppsala. För alla besökare till EM-kvalet i handboll finns en digital guide med tips om att upptäcka mer av Uppsalas utbud och vad som finns att se och göra i samband med matchen.

 

 

27 december–6 januari

Storvretacupen

Vid årsskiftet välkomnar vi Storvretacupen där 12 000 innebandyfrälsta barn och ungdomar, ledare och medföljande familjer. Här hittar du material som du kan använda i din verksamhet som är enkla att använda i dina kanaler och tillsammans med din produkt, för att attrahera besökare till Uppsala.

För alla besökare till Storvretacupen finns en digital guide med tips om att upptäcka mer av Uppsalas utbud och vad som finns att se och göra mellan matcherna.

 

 

FAQ

Vad är Uppsala Event Kit?

Vårt event kit är, precis som det låter, en verktygslåda till bättre värdskap. Här hittar du uttag och material fritt för dig att använda i dina egna kanaler tillsammans med din produkt, för att attrahera besökare till Uppsala.

Vem står bakom Event Kit?

Destination Uppsala ligger bakom konceptet Uppsala Event Kit och arbetar för att stärka Uppsalas attraktionskraft och öka kännedomen om våra besöksmål och evenemang. Det gör vi bland annat genom marknadsföring och närvaro i kanaler där våra målgrupper finns, nationellt och internationellt. Tillsammans med besöksnäringens olika aktörer kan vi locka fler besökare till Uppsala.

Vem är det till för?

Uppsala Event Kit är till för alla aktörer som verkar i Uppsala. Tillsammans kan vi ta ansvar för ett bättre värdskap.

Hur kan jag använda det?

Materialet är fritt att använda i dina kanaler och med din produkt.

Om jag får frågor om evenemanget?

Hänvisa till evenemangets websida med mer information och biljettköp om du får frågor.

Varför är mitt evenemang inte med?

???