Restaurang, shopping och kultur

Nytt i Uppsala

Vill du upptäcka något nytt? Här samlar vi nya butiker, restauranger, caféer, hotell med mera, som öppnat i Uppsala under den här säsongen! Det händer massor av spännande saker i stan och det är lätt att hitta en ny favorit.

Öppnade: Februari 2024

Slappna av i nya relaxen på Clarion Collection

Den nya relaxavdelningen på Clarion Collection Hotel Uppsala är en plats för att få tanka ny energi, sänka axlarna och varva ner. Här finns en torrbastu, en ångbastu och en inbjudande lounge. Du är välkommen att besöka relaxavdelningen oavsett om du bor på hotellet eller inte (men kom ihåg att boka innan).

Öppnar: Mars 2024

Cissi & Selma - färgglatt mode på gågatan

Cissi & Selma har en vision om att få Sverige att klä sig mer färgglatt, samtidigt som de producerar hållbara kläder. Det här lyckopillret till klädbutik har funnits i Uppsala tidigare, då som pop up-butik. Nu flyttar de in med en vanlig butik på gågatan, närmare bestämt på Kungsängsgatan 13.

Öppnade: Februari 2024

DUO - stimmig kvarterskrog med cocktailbar

DUO öppnar i februari på östra sidan av stan, bara ett stenkast från Uppsala Konsert & Kongress. Krögarna bakom satsningen, William Nygren och Emil Lindfors, utlovar att både det klassiska och det kreativa kommer få ta plats på matmenyn. Dessutom satsar man på att få till en ambitiös cocktailbar.

Öppnade: november 2023

Jocke och Nisse - personligt mode med kaffebonus

I denna unika klädbutik i Uppsala hjälper ägarna Jocke och Nisse dig att hitta snygga ”grabbkläder”, med särskilt fokus på jeans. De har planer på att trycka kläder med egna Uppsalamotiv, men butiken har också en touch av Nisses hemstad Skellefteå. Butiksinredningen består till stor del av väldoftande norrländsk tall, och under din shoppingupplevelse bjuds du på äkta kokkaffe!

Öppnade: oktober 2023

Granit - skandinavisk inredningsdesign

Granit är en populär butikskedja där du hittar både smart och stilren skandinavisk inredning. Allt är i färgskala med inspiration från naturen. Den nya butiken ligger på Uppsalas gågata.

Öppnade: oktober 2023

Café Bamå - fika under en tur på unika Sysslomansgatan

På mysiga Sysslomansgatan ligger flera restauranger, butiker där du kan handla second hand, skönhetssalonger och konstgallerier – och nu har man också fått ett fikatillskott i form av Café Bamå. Caféet har satsat på kvalitet i såväl inredningen som när det kommer till menyn. Här kan du slå dig ner med din fika inne i den stiliga cafédelen eller kolla in folklivet på gatan från uteserveringen (under årets varmare månader).

Öppnade: september 2023

Kaliber bar - en rockbar med touch av L.A

Kaliber Live är en av Uppsalas flitigaste konsertarrangörer, så det är kanske inte så konstigt att de tagit steget och satsat på att öppna en bar där rockmusiken verkligen får ta plats. Klassiska rockbarer i Los Angeles och Hollywood har fungerat som inspirationskällor – dekoren är fylld av snygga detaljer som gitarrer, bandtavlor och en fungerande jukebox. Här spelar både DJ:s och då och då kommer det också att bjudas på livemusik.

Öppnade: september 2023

Pins and games - bowling och spel för hela familjen

Pins and Games är länets största bowlinghall, med sina 18 stycken splitternya banor. Men här finns inte bara bowling: det finns även toppmoderna darttavlor med har ett kamerasystem som räknar poängen åt den som spelar, golfsimulatorer och shuffleboards – och snart öppnar även en restaurang om magen kurrar efter aktiviteterna. Pins and Games ligger i Fyrislund, cirka 15 minuter med buss från centrala Uppsala.

Öppnade: augusti 2023

Dog Bakery - fikastund för fyrbenta

Dog Bakery är inte som vilket bageri som helst. I det här kombinerade caféet och butiken är hyllorna fyllda med härliga pupcakes, hundkläder, koppel, hundöl, hundglass, hund-spa produkter, pupcorn, hundfoder…. Allt som gör hundlivet roligare och bättre, helt enkelt. Självklart finns det fika även för medföljande hussar och mattar.  Själva butiken är en rosa instagramdröm!

Upptäck mer av Uppsala