Sharing is caring

Tapas & andra smårätter

I Uppsala finns flera restauranger som serverar både tapas och andra mindre rätter.  Sharing is caring!

Mjesto

Mjesto som ligger mitt i centrala Uppsala träffas man, äter många olika rätter och sitter länge eller tittar in spontant och tar något litet att äta i baren. Menyn är ett urval av rätter från länderna runt hela Medelhavet gjorda för att delas, kombineras lite som man vill eller ätas var och en för sig.

Till helgen höjs stämningen i takt med musiken och den långa bardisken fylls av drinkar, cava och skönt häng till sent in på natten.

Vaksalagatan 10, 753 20 Uppsala

Plock

Plock är en trevlig bar och restaurang, belägen på Dragarbrunnstorg i centrala Uppsala. Den har blivit en av stadens naturliga samlingspunkter med plats för mingel och sittande gäster, utomhus och inomhus. Här serveras du lunch, middag, smårätter av olika slag, allt i små portioner och snyggt presenterat på ett klassiskt tapasmanér. I baren blandas såväl klassiska favoriter som nya spännande drinkar. Plock vann årets bästa bar 2015.

Dragarbrunnsgatan 24, 753 20 Uppsala

Hodja

Hodja får du alltid en gemytlig helhetsupplevelse. När du kliver in genom dörren möts du av en varm atmosfär och en känsla som du också tar med dig när det är dags att gå hem. Följ med på en matresa i något av restaurangens vackert inredda rum.

Här serveras du små tallrikar och skålar med spenatfyllda piroger, grillade lammracks, kikärtsröra och annan god meze. Eller varför inte en varmrätt om du känner för det? Allt är tillagat av duktiga kockar och serverat av kunnig personal som ser till att gästerna får en minnesvärd kväll.

Sysslomansgatan 13A, 753 11 Uppsala

The Loco

The LoCo tänker utanför den vanliga restaurangboxen. Det är helt enkelt lite galet, på ett bra sätt. Du väljer själv hur mycket du vill äta genom att plocka fritt bland flera smårätter.

Smedsgränd 11, 753 20 Uppsala

Pinchos

Pinchos serverar smårätter från hela världen i en härlig miljö.

Klostergatan 6-8, 753 20 Uppsala

Iberico

Du som vill njuta av smaker från Spanien ska testa tapasrestaurangen Iberico. Här kombinerar du din egen meny av spanska smårätter som tillagas av de bästa råvarorna.

Fyristorg 8, 753 10 Uppsala

 

Upptäck fler restauranger i Uppsala