Spela golf i Uppsala

Spela Golf i Uppsala

Golf är en rolig sport för alla åldrar. Uppsalas natursköna omgivningar har många fina banor som passar både nybörjare och proffs. Packa bagen, här kommer några tips på fairways och greener som alltid är i toppskick.

Upsala Golfklubb

Fem minuters bilfärd från city ligger Upsala GK som är Upplands äldsta golfklubb. Anläggningen har klassats som den 30:e bästa golfanläggningen i Sverige av världens största golfmagasin Golf Digest. Den har även stått värd för ett stort antal mästerskap, bl.a. EM Boys och SM-Match. Uppsala GK erbjuder 36 hål varav 9 hål är en Pay&Play-bana öppen med ordinarie greener året om. I det nyrenoverade klubbhuset hitta du en restaurang och fullständiga rättigheter, golfshop, konferensrum, festvåning och omklädningsrum med bastu.

Håmö Gård, 755 92

GolfUppsala

GolfUppsala har två anläggningar utanför Uppsala: Söderby Golf och Edenhof Golf. På båda golfanläggningarna finns en väldesignad 18-hålsbana, en 9-håls bana, riktigt bra restauranger och välsorterade golfshoppar. På Söderby finns även ett hotell med 36 bäddar och Skandinaviens enda TaylorMade Performance Lab.

Söderby Golf

Söderby Gård Uppsala-Näs, 755 91 Uppsala

Edenhof Golf

Kiplingeberg, 743 86 Bälinge

Wattholma golfklubb

Norr om Uppsala finns Wattholma Golfklubb, belägen i historiskt landskap på den uppländska landsbygden med anor från forntiden. Klubben grundades 2009 och har en öppen parkbana från 1998 med 18 hål, situerad på båda sidor om Fyrisån. Banan är utmanande för den duktige golfaren på birdiejakt, och de som ännu inte kommit så långt i sin golfutveckling möts istället av en inbjudande vänlighet då det nästan alltid finns en snäll väg till koppen.

Salsta industrihus, 743 92 Vattholma

Grönlund golfklubb

Banan betraktas som medelsvår med en svårighetsgrad som ökar med sjunkande handicap, en bana du helt enkelt aldrig växer ur. På Grönlund Golfklubb hittar du även en driving range med grästees och ett övningsområde med två hål för både pitch-, chip och bunkerslag. Golfklubben har en restaurang och en Golfstore-butik med ett brett sortiment. På området finns även 8 uthyrningslägenheter med totalt 30 bäddar.

Almungeberg Grönlund 207, 74010 Almunge

Upptäck fler golfklubbar i Uppland

Bo unikt under din golfresa