Pizzor i Uppsala

Uppsala har en mängd italienskinspirerande restauranger som har goda stenugnsbakade napolitanska pizzor på menyn. Här kommer några tips på pizzor i Uppsala.

Aaltos

Restaurangen Aaltos med god pizza som är döpt efter den världsberömde Finske arkitekten Alvar Aalto. Men vänta nu, en italiensk restaurang med god pizza som är döpt efter en finsk arkitekt? Jo, Alvar Aalto älska nämligen Italien!

Och det är här, under Aaltos modernistiska hus, restaurangen Aaltos ligger i en ny grönskande mötesplats i form av en italiensk grill, inspirerad av den egensinnige finske världsarkitekten, hans kärlek till Italien och renässansen.

Sysslomansgatan 14, 753 11 Uppsala

Il Forno Italiano

Il Forno Italiano är en klassisk italiensk restaurang med toskansk atmosfär, beläget i en historisk miljö. På menyn hittar du bland annat vedugnsgräddade pizzor och massa annat gott! Restaurangen lämpar sig också väl för grupper och du har möjlighet att abonnera hela restaurangen eller delar av den.

Il Forno har även tillfört en mindre butik inne i restaurangen, där du kan köpa med dig fina råvaror hem.

S:t Olofsgatan 8, 753 12 Uppsala

 

 

Taverna Panini

Om du traskar runt på stan längs gågatan och blir sugen på pizza så finns Taverna Panini nära till hands! Taverna Panini har levererat god mat sedan starten 1989 och i denna hemmavänliga restaurangen finns det pizza på menyn där varje tugga ger dig vibbar av Italien och Neapel.

 

S:t Persgatan 10, 753 20 Uppsala

Basilico

Vid fina Linnéträdgården finner du den italienska trattorian Basilico. Här är det härlig och fin miljö både inne och ute längs Svartbäcksgatan.

Basilico har verkligen anammat den italienska kulturen, som du kommer märka! Här bjuds det på god mat och dryck men framförallt goda vedugnsbakade pizzor av högsta kvalité.

Svartbäcksgatan 24, 753 23 Uppsala

 

Il Gradino

I hjärtat av stadsdelen Fålhagen ligger Il Gradino. Från 2018 har denna italienska restaurang charmat Uppsalaborna och pizzorna är en riktig delikatess!

En mysig restaurang med en härlig uteservering gör Il Gradinos miljö väldigt hemmavänlig. Njut av en god pizza i Fålhagen.

Torkelsgatan 9, 753 29 Uppsala

Paesano Italiano

Restaurangen vars pizza har tagit hela Salabacke med storm och blivit en snackis i Uppsala, Paesano Italiano!

Denna italienska restaurang har äkta napolitansk pizza på sin meny som smaklökarna inte kan få nog av. De erfarna italienska kockarna bjuder på en smakupplevelse utöver det vanliga och pizzan är bara ett måste att testa! Ett perfekt ställe för en pizzakväll med familjen, kompisarna eller kollegorna.

Gröna Gatan 5, 754 36 Uppsala

Elma

Elma i Rosendal har pizzan flyttat in i deras finrum, med inspiration från Napoli görs det här smarriga vedugnsbakade pizzor. En gästvänlig restaurang och passar bäst lite när som helst under dagen, god brunch, lunch och middag, så besök när det själv passar dig!

Gerd Enequists Gata 8, 752 37 Uppsala

SOT

Ett fräscht och härligt koncept i pizzabranschen är något som foodtrucken SOT står för. I Boländerna ligger SOT och serverar pizzor på napolitanskt vis. Här kan man beställa pizza i deras app och hämtar på plats. Smidigt, enkelt och väldigt gott!

Bolandsgatan 16, 753 23 Uppsala

Upptäck fler restauranger i Uppsala