Italienska restauranger i Uppsala

Det italienska köket bjuder på så mycket mer än bara pizza och pasta. I Uppsala finns många italienska restauranger med fantastiskt god mat. Här har vi samlat några favoriter. Prego!

Aaltos

Mellan pelarna under Alvar Aaltos berömda hus i Uppsala hittar du Aaltos. Denna italienska grill är en generös mötesplats och en hyllning till den finske världsarkitekten Alvar Aalto, hans kärlek till Italien och renässansen. Här bjuds du på dofter och smaker från träkolsgrillen, Bellinis, italienska viner och grappa.

Sysslomansgatan 14, 75311 Uppsala

Il Forno Italiano

Il Forno Italiano är en klassisk italiensk restaurang med en mysig toskansk atmosfär, beläget i en historisk miljö. På menyn hittar du ett stort urval av antipasti, risotto, färsk pasta, typiskt italienska huvudrätter, vedugnsgräddade pizzor och genuina desserter. Vinförrådet består av italienska kvalitetsviner med ett brett sortiment av bl. a. Amarone, Barolo och Brunello.

Restaurangen lämpar sig också väl för grupper och du har möjlighet att abonnera hela restaurangen eller delar av den. Il Forno har nyligen även tillfört en mindre butik inne i restaurangen, en webbshop och möjligheter att organisera privata evenemang som vin-eller grappaprovning.  Uteservering finns på sommaren.

S:t Olofsgatan 8, 753 12 Uppsala

Ristorante Villa Romana

Ristorante Villa Romana är en italiensk restaurang beläget centralt på Gamla Torget i Uppsala med en vacker utsikt mot domkyrkan. De arbetar med råvaror och maträtter inspirerade från det italienska köket. Här möts du av en mysig atmosfär, glada kockar och servitörer/servitriser med glimten i ögat. Restaurangens fina läge, mitt i Uppsala, med sina generösa öppettider och avslappnade atmosfär gör det enkelt att smita in och koppla av med ett glas vin eller en drink, eller kanske för en sen lunch. Här kan du både ta en AW med arbetskompisarna och njuta av en smakfull och trivsam middag med familjen eller vännerna.

Gamla torget 4, 753 20 Uppsala

Basilico

Mitt emot Linnéträdgården ligger den charmiga ristorante Basilico. Här får du äkta italiensk matkultur och underbara viner i genuin miljö.

Svartbäcksgatan 24, 75332, Uppsala

Upptäck fler restauranger i Uppsala