5 butiker för inredningsnörden

Inredningsbutiker i Uppsala som ger hemmet guldkant

Den skandinaviska inredningsstilen är populär på såväl hemmaplan som internationellt. Vill du bättra på hemmets feng shui med schysst inredning? Uppsala har ett flertal inredningsbutiker värda en omväg och som erbjuder design för den rätta känslan.

 

inredningsbutik

Magnolia Design och Inredning

Strosar du mellan Uppsalas små, charmiga butiker i centrum? Missa inte Magnolia Design och Inredning Fyristorg. Deras Concept Store är fylld till bredden med handplockade vackra inredningsdetaljer och möbler. Magnolia är inte enbart en klassisk inredningsbutik utan erbjuder även rådgivning av stylister och inredare.

Adress till Magnolia:

Fyristorg 10, 753 10 Uppsala

Norrgavel – kompromisslös och hållbar design

Det gamla RådhusetStora torget verkar vara ämnad för det svenska designundret. I Filippa K:s gamla butikslokaler har den populära inredningsbutiken Norrgavel flyttat in. Sortimentet präglas av naturfärgade, hållbara och formsköna designmöbler med funktionell enkelhet. Det här är en inredningsbutik för dig som inte kompromissar med detaljerna. Hantverkskunnande ut i fingerspetsarna.

Adress till Norrgavel:

Stora Torget, 753 20 Uppsala

Fairfields – hållbara fynd för levande hem 

Det tegelprydda Godsmagasinet, precis vid centralstationens banvallar, inhyser många intressanta verksamheter att utforska. Förutom den legendariska musikpuben Katalin, Kaleido Konsthantverk och fikafavoriten Broströms Kafé är detta ett vattenhål för inredningsälskaren. Fairfields säljer noga utvald heminredning, smycken, väskor, böcker, detaljer till köket, badrummet och barnrummet. Fokus ligger på nordisk och miljövänlig design.

Adress till Fairfields:

Roslagsgatan 1, 753 27 Uppsala

Vålamagasinet – inredningsbutik med skandinavisk design i Uppsala

Vi börjar med uppsaliensisk designinstitution. Vålamagasinet har rötter från slutet av 1800-talet och återfinns numera i gallerian Bolandcity i Boländernas köpstad. Här möts du av tidlös, hållbar och skandinavisk design från 100-tals leverantörer av absolut bästa märke.

Adress till Vålamagasinet:

Stångjärnsgatan 10, 753 23 Uppsala

Fullerö Handel – inredning och trädgård med mysigt café

Fortsätter du förbi Gamla Uppsala i nordlig riktning, mellan Uppsala och Storvreta, stöter man på denna lantliga design-oas. Fullerö Handel har sedan 1994 erbjudit fina saker inom såväl heminredning som trädgård. När du har handlat färdigt i inredningsbutiken kan du slå dig ner i den trivsamma cafédelen.

Adress till Fullerö Handel:

Fullerö, 755 94 Uppsala

Tips!

På S:t Eriks torg hittar du den nyöppnade butiken Tribeute som säljer hållbar inredning och hantverk från bland annat Afrika och Haiti.