Uppsala-höjdpunkter i höst och vinter 2019

Behöver du aktivitetsinspiration inför höst- och vinterhalvåret i Uppsala 2019? Här är några hållpunkter att notera i kalendern! 

När höstmörkret faller behövs ett ljus i tunneln. Allt ljus på Uppsala är ett bra exempel på hur Uppsala kommun prioriterar konstverk i den offentliga miljö.

Uppsala_Kortfilmfestival

21-27 oktober: Uppsala Internationella Kortfilmsfestival

Älskar du att ta skydd i biosalongen under hösten? Du är inte ensam. Det här är den 38:a gången i ordningen som Uppsalas cineaster får chansen att avnjuta kortfilm i toppklass från hela världen. Uppsala Internationella Kortfilmsfestival är en höstklassiker och arrangeras på fyra biografer i centrala Uppsala. Programmet, bestående av mer än 300 kortfilmer, är brett och har något för både vuxna och barn. På Uppsala Internationella Kortfilmsfestival finns hela känsloregistret representerat.  

allt_ljus_2018_1

1-17 november: Allt ljus på Uppsala

När höstmörkret faller behövs ett ljus i tunneln. Allt ljus på Uppsala är ett bra exempel på hur Uppsala kommun prioriterar konstverk i den offentliga miljö. I början av november tar ett stort antal imponerande ljusverk över stadsbilden. Årets festival har temat “Uppsala hyllar” och kastar bokstavligen ljus över välkända profiler från stan, betydande platser och andra fenomen i Uppsala. En perfekt höstaktivitet för hela familjen!

robinhoodmusikalstor

9 november: Robin Hood - The Musical

De mytomspunna berättelserna om Sherwoodskogens invånare slutar aldrig fascinera nya generationer. Återigen ska vi få stifta bekantskap med Robin Hood och hans följeslagare. Pilbågen är spänd med över två timmar av spektakulärt musikaläventyr på IFU Arena den 9 november. Kommer Robin, med hjälp av Broder Tuck, Little John och alla de andra, lyckas befria sin kärlek Marion från Kung Richards våld? Gå med hela familjen på Dröse & Norberg-producerade Robin Hood –The Musical så får du reda på svaret. Mot IFU Arena! 

Galleri Zeitgeist

16 november: Art Show i Saluhallen

Galleri Zeitgeist anordnar många konstrelaterade events under året. Kronan på verket är den stora konstmarknaden i Uppsalas anrika saluhall som hålls den 16 november. Kl. 12-20 kan konstintresserade i alla åldrar mötas och ta del av 100 konstnärer och 1000 konstverk i samklang med musik (DJ Sandra Leto) och utsökt mat. En konstfest i höst som du inte får missa! 

whiskyfestivalstor

21-22 februari: Uppsala Beer & Whisky Festival 2020

Svag för öl och whiskey? I vinter slås portarna upp till ditt mecka. På Fyrishov arrangeras den 21 och 22 februari Uppsalas största dryckesmässa Uppsala Beer & Whisky Festival 2020. Den sjätte upplagan fortsätter på föregående års succékoncept, det vill säga att du som besökare får träffa och smaka på landets främsta leverantörer och producenter av öl och whiskey. Här serveras sorter som du garanterat inte finner på Systembolagets hyllor. Det ingår ett provningsglas i biljetten som du kan fylla med det du önskar. 

Besök vår eventkalender för fler höst- och vintertips!