Höstlov i Uppsala – det här kan du göra

Höstlovet i Uppsala närmar sig med stormsteg! Vad hade du tänkt att hitta på? Uppsala erbjuder många sätt för barn och familjer att aktivera sig på.

Wingardium Leviosa! Höstlovet på Uppsalas bibliotek tillägnas allas vår favorittrollkarl.

fyrishov

Bada och bowla i Fyrishov

Fyrishov är Uppsalas främsta samlingsplats för fysisk aktivitet under höstlovet i Uppsala. Här finns bland annat det kända äventyrsbadet med vattenrutschbanor, jetström, vattenfall, vattenkanoner, bubbelpooler och långa motionsbassänger. Bad och lek som faller hela familjen i smaken. 

Badkruka? I samma arenakomplex, en trappa ner, finns Fyrishovs bowlinghallar. Med sina två sektioner, med tio respektive fyra banor, utgör man Uppsalas största bowlinghall. Utmana familjen eller vännerna i några serier och beställ en saftig burgare att avnjuta mellan dina strikes.

Uppsala_Konstmuseum_sculpture

Muséer för barn och ungdomar

Höstlovet är ett utmärkt tillfälle att besöka Uppsalas muséer, varav många erbjuder ett innehåll som riktar sig specifikt till barn och ungdomar. 

Visste du att konservburk också kan fungera som en pennhållare? Lär dig vikten av att återvinna saker på ett roligt sätt under i Biotopias återbruksverkstad. På Uppsalas naturhistoriska museum, Evolutionsmuseet, anordnas mysigt höstpyssel och familjevisningar där man djupdyker i hur djurens liv är på hösten. Upplandsmuseet har slöjdlov, där höstlovslediga barn mellan 9 och 13 lär sig tillverka sitt eget anteckningsblock. “Bland björnar, svanar och elefanter” – det kallar Gamla Uppsala museum sin kulturlovssatsning som tittar närmare på de vilda djurens roll under Gamla Uppsalas storhetstid. Kulturlov och djurtema är något som även präglar Uppsala konstmuseums höstlov. Barn från 6 år kan kamouflera sig vilda och måla djurmönster på återvunna kläder. 

Följande muséer är underhållande och intressanta för hela familjen:

höstlov 2019 uppsala

Harry Potter tar över Uppsalas bibliotek

Wingardium Leviosa! Höstlovet på Uppsalas bibliotek tillägnas allas vår favorittrollkarl. Det är inte särskilt konstigt eftersom Harry Potter tillhör en av de främsta anledningarna till att barn och ungdomar upptäcker litteraturens magi redan i ung ålder. Lägg bland annat Harry Potter-pussel, gör magiska pärlplattor, plantera magiska växter, lär dig trolleritrick och testa dina Hogwarts-kunskaper i quiz och tipspromenader.

leos lekland

Lekland i plural!

Barn och ungdomar rör på sig för lite, det är obestridlig fakta. Under höstlovet är det lätt att skärmtiden drar iväg. Då kan det vara skönt med lite gammal hederlig fysisk lek. Leklusten väcks garanterat på någon av Uppsalas många lekland – hundratals kvadratmeter tillägnade skratt, lek, sport och äventyr. 

höstlov 2019 uppsala

Lär dig klättra på höstlovet 2019 i Uppsala

Varför inte lära sig en helt ny sport under höstlovet? Om du inte är höjdrädd är klättring både spännande, kul och bra träning. Ett intresse som snabbt övergår i passion på Klättercentret i Fyrislund. Signa upp på Klättercentrets höstlovsläger för barn mellan 7 och 15 år!

höstlov 2019 uppsala

Vem vinner på Latitude-59°?

Nej vi vet, det viktigaste är förstås att man deltar och har roligt tillsammans. Men på Latitude-59° är det lätt att tävlingsinstinkten väcks. Vem blir herre eller dam på täppan efter ett svettigt lasergame? Vem slår flest strikes på bowlingbanan? Vem gör gör hole-in-one på minigolfen? Eller vem har bäst millimeterprecision under biljarden och shuffleboard-matchen? Hos Latitude-59° finns tillräckligt många aktiviteter att fylla hela höstlovet i Uppsala med.

höstlov 2019 uppsala

Gasen i botten på Gokartcentret!

Aldrig kört gokart? Passa på under höstlovet! På Gokartcentret i Uppsala kan du utmana polarna i flera typer av race i sprillans nya gokartbilar. Plattan i mattan eller lugna och sansade svängar är upp till dig.