Saker att göra för stora och små

Sportlov i Uppsala

Vecka 8 är det sportlov i Uppsala. Förutom härliga friluftsaktiviteter arrangerar många museer workshops och evenemang speciellt för barn. Här är några tips på hur ni spenderar en (nästan) snöfri sportlovsvecka i Uppsala!

Aktivera dig i stans museer!

Akvarellmålning hos Bror Hjorths Hus, skapa tryck i tropikerna hos Tropiska Växthuset, skapa din egna spelkaraktär Uppsala konstmuseum eller gå på Smurfjakt hos Medicinhistoriska museet. Uppsalas museer är fullspäckade med aktiviteter för de nästan-stora och små under sportlovet. Läs mer om hela programmet för museerna här.

Evolutionsmuseet_utställningsbild

Hos Evolutionsmuseet kan du lära dig mer om djurungar och deras familjer under sportlovet.

Modelltåg i mängder!

Modellentusiaster bygger och visar en 75 m lång bana, kör modelltåg och har kul – kom och titta på en magisk värld i miniatyr under sportlovet hos Uppsala Konsert & Kongress. Banorna går med dubbelspår vissa sträckor och flera stationer har upp till 7 spår. Så antalet meter räls blir… många! Kom dit och bli inspirerad, kanske startar du ditt egna nationella rälsnät hemma efteråt? Läs mer på UKKs hemsida här.

modelltåg_foto_georg-eiermann

Sätt dig i Trafikledningens skor, på liten skala, hos UKK under sportlovet när modelltågen tar över.

Skulpturfestival med snö

Även om det inte finns snö på marken kan man ändå få sig en dos under sportlovet. I Vasaparken blir hålls Barnens Snöskulpturfestival den 16 februari. Under veckan skulpteras det i konstsnö från Gränby ishall – skär, gräv, putsa, hacka, stampa och gnugga fram snöskulpturer som sedan färgläggs med hjälp av pappersservetter i olika färger. Tillsammans byggs en skulpturpark med ständigt skiftande utseende fram. Handledare, konstsnö och verktyg kommer att finnas på plats mellan 10.00 och 15.00 varje dag. Läs mer här.

barnenssnoeskulpturfestival_800_kajsa_sjölen

Klä din egen snögubbe under skulpturfestivalen i Vasaparken. Foto: Kajsa Sjölen

Sportlov med 30 grader i vattnet

Fira sportlov i tropisk miljö med vattenrutschbanor, jetström och bubbelpooler. På Fyrishovs Äventyrsbad är vattentemperaturen sköna 30°. I simhallen finns hopptorn upp till 10 meter och  banor för dig som vill motionssimma. Utmana en kompis i rutschbanerace eller ta Pelle Svanslös badmedalj. Torsdag-lördag blir det pooldisco – elysningen tonas ner, musiken skruvas upp och discokulan börjar snurra. Läs mer Fyrishov Äventyrsbads egen hemsida här.

700x384_Hinderbana_Simhallen

Pröva modet och balansen på hinderbanan vid Fyrishovs Äventyrsbad.

Skridskor på Studenternas

Oavsett anledning är en tur på Studenternas isbana alltid en bra idé under vintern. Så snöra på dig skridskorna, vare sig de är av typen hockey eller konståkning, och ta dig några varv på denna centralt belägna skridskobana. Se dock till att inte glömma vare sig skrillor eller hjälm hemma, då det inte finns några att hyra på plats.

spela-hockey-i-uppsala-pa-vintern

Kubik – kalender för stora och små

Uppsala har självklart massor av annat roligt att erbjuda våra mindre besökare året om (pssst….se mer om det här) och vill du få full koll på alla aktiviteter och evenemang som händer i Uppsala för barn och unga hittar du det mesta på KubikUppsala.se. Det svåraste blir att välja bland allt roligt som pågår!