Zahra Medzeta och Jessica Jansson - Uppsalamålningar och Skrotmystik

Zahra Medzeta och Jessica Jansson – Uppsalamålningar och Skrotmystik

Om konstnärerna
I Zahra Medzetas tavlor är det är ofta väldigt mycket färger. De skapas med glädje och spontanitet. Ibland har hon en bild som förlaga som hon sen tar sig friheten att tolka som hon vill. Ibland utmanar hon sig och avbildar ”verkligheten”. Ibland låter hon fantasin helt ta över. Ibland rinner det lite färg. Ibland blir linjerna inte så raka. Ibland blir det fel nyans. Ibland hamnar det en prick eller fläck där det inte var tänkt. Ibland rättar hon till, men oftast låter hon det vara. Då leker färgerna med henne – därav namnet ”Playing with colors”.

Jessica Janssons verk är en värld där fantasyskulpturer möter det onda och goda, med smycken som andas historia och masker som berättar sagor från svunna tider. Det som en gång haft en uppgift i världen ändras och får ett nytt syfte. En pensel blir ett spjut, en spik blir ett smycke. Allt ändrar form, får en ny skepnad.

Om galleriet
I hjärtat av Uppsala, alldeles nära Linnéträdgårdens grönska, i gågatans förlängning, bland små butiker, caféer och gallerier ligger Galleri Upsala, inrymt i ett fantastiskt charmigt hus byggt 1810.

Angående Corona-viruset (Covid-19) och den senaste tidens händelseutveckling vill galleriet vädja till alla att gemensamt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smittspridning. Är Du frisk är Du varmt välkommen att besöka deras utställningar, men tänk på att visa extra hänsyn för att undvika trängsel. Vänta gärna en stund utanför om det är flera i lokalen. Tack på förhand för visad förståelse och hänsyn till varandra och speciellt våra riskgrupper.

Var?

Galleri Upsala

När?

28 maj–3 juni 2021

kl. 11.00–20.00