Taysta whiskyprovning

Whiskyprovning

Varför inte samla ihop några goda vänner och spendera en kväll i gott sällskap i Uppsala Saluhalls vackra lokaler vid Fyrisån? Välkommen till en whiskyprovning där en skicklig whiskymästare tar med er på en spännande smakresa. Under provningen kommer ni även att få många tips om hur ni bäst kombinerar whisky för en förhöjd smakupplevelse.

En av vår tids mer populära drycker med en historia som sträcker sig flera hundra år tillbaka i tiden. Whisky är en av världens äldsta lagrade spritsorter och är tätt sammankopplad med utvecklingen av destilleringskonsten. Den första destilleringen gjordes i forna Babylonien, Mesopotamien, runt 200 f.Kr.

Med en sådan rik variation bland smaker och varianter så kan det vara svårt att tro att det egentligen krävs väldigt lite för att producera whisky. Processen att tillverka whisky är en väldig enkel sådan och du behöver endast 3 ingredienser. Idag tillverkas whisky över hela världen och på en mängd olika sätt, där varje område har sin process för att tillverka sin variant med en unik, distinkt smak. Den ena sortens whisky kan upplevas rivig och den andra fruktig. Det är därför whisky är perfekt lämpad för provsmakning!

Whiskyprovningen pågår i cirka 1,5–2 timmar och du kommer under den tiden få smaka på mellan 4 och 8 olika varianter av whisky beroende på tema. Samtliga drycker har blivit utvalda av kvällens duktiga whiskyexpert. Utöver att upptäcka de olika smakerna och vad som skiljer dem åt, blir du också guidad genom whiskyns historia och du får lära dig mer om de processer som behövs för att tillverka den smakrika drycken i ditt glas.

Du får också gott om tips och råd om vilka tilltugg olika typer av whisky passar till för att kunna fortsätta denna smakrika resa även efter att du har gått hem.

Var?

Uppsala Saluhall

När?

19 juni 2021

19.30–21.30

Hur?

Läs mer hos Taysta