Taysta Vinprovning

Vinprovning

En underbar kväll i härligt sällskap väntar på dig! Följ med på en exklusiv vinprovning i Uppsala Saluhall och bli inspirerad. Låt dig guidas av den duktiga sommeliern i vinets värld och lär dig att experimentera med nya smaker.

Vin är ett stort och komplext ämne som tar åratal att bemästra. Samtidigt har den en lång historia som sträcker sig bakåt tusentals år, även långt före Kristus. Den är tätt sammanflätad med jordbrukets historia, mat, civilisationen och mänskligheten själv. Arkeologiska bevis tyder på att de tidigast kända vinproduktion inträffade i Georgien omkring 8000 f.Kr. Visste du till exempel att en av anledningarna till att vinet under medeltiden blev populärt som dryck till maten var att det inte ansågs säkert att dricka vatten, då det fanns risk för att vattnet skulle vara förorenat?

Idag växer vinrankorna världen runt och alla regioner har just sin säregenhet. Följ med på en resa till vinets land där det finns nya smaker att upptäcka kring varje hörn! Självklart tar vi oss tid att faktiskt provsmaka denna ädla dryck. När du sedan vid kvällens slut lämnar de vackra lokalerna i närheten av Fyrisån, kommer du att ha en bra grund för hur du ska kunna ta dig vidare och utforska vinets värld på egen hand.

Sommeliern ger dig också många goda råd om hur du bäst kombinerar viner tillsammans med annat gott i framtiden. Varför inte komma förbi med någon speciell för att spendera en mysig, lärorik och framförallt smakrik kväll i härligt sällskap?

Var?

Uppsala Saluhall

När?

23 april 2021

kl. 19.30

Hur?

Läs mer hos Taysta