Skogspromenaden – Annica Danielsson Almén

Blå Skog, 2021, Annica Danielsson Almén

Skogspromenaden – Annica Danielsson Almén

Om utställningen
Skogspromenaden är en utställning med keramik – screentryckt, högbränt samt även en del rakubränt.

I en tid när man avstår från umgänge och annat stimulerande, händer nåt med hur man tar emot intryck. Man öppnar upp sina sinnen och tar emot mer. Mindre händelser i närheten kan bli nästan överväldigande. Många skogspromenader har få gett motiv till Annica Danielsson Almén utställning. Hon fotar och bearbetar bilderna i datorn, och gör sedan fotoscreentryck på keramik. I arbetsprocessen händer det motsatta att mycket information försvinner från bilden och det blir ett svartvitt mönster.

Mycket arbete sker också på drejskivan. Till denna utställning Annica drejat enkla cylindrar för att kunna sätta dit screentrycken. Hon trycker på ett silkespapper med infärgad lervälling, engobe. Sedan lägger hon silkespapperet mot leran och gnuggar försiktigt fast bilden. Sista momentet är glasyrbränningen, som alltid är spännande för keramiker då det är svårt att helt styra resultatet.

I utställningen har Annica tagit med vaser och fat där fem glasyrer gett ett varierande färgspektrum. Två av glasyrerna är baserade på aska från hennes egen öppna spis.

Om galleriet
Uppsala Konstnärsklubb är en ideell förening med omkring 120 medlemmar bildad 1955, med syftet att framförallt skapa en mötesplats för diskussioner och samvaro med likasinnade, men också att tillsammans kunna förbättra förhållandena för konstnärer i Uppsala. Föreningen bedriver utställningsverksamhet, programverksamhet och pedagogisk verksamhet i Kulturkvarteret Walmstedtska på Sysslomansgatan 1.

Galleriet följer samma regler som gäller för butiker. Antalet besökare som är inne samtidigt begränsas så att det finns minst 10 kvm per person. Skyltar med information finns på plats. Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs kontinuerligt. För uppdaterad information, se Uppsala Konstnärsklubbs hemsida och sociala medier.

Var?

Galleri 1, Uppsala Konstnärsklubb, Kulturkvarteret Walmstedtska

När?

10 april–2 maj 2021. Stängt 30 april–1 maj.

öppet onsdag–fredag kl. 14.00–18.00, lördag–söndag kl. 12.00–16.00

Hur?

Fri entré