Taysta Ölprovning

Ölprovning

Bjud dina smaklökar på en spännande smakupplevelse och följ med på en ölprovning i Uppsala Saluhall! Den duktiga ölmästaren kommer att bjuda på utsökta smakkombinationer, men även berätta om ölets historia.

Öl är en av dem populäraste dryckerna i världen, bara vatten och te är mer populärt. Det har också en lång, tusenårig historia som sträcker sig tillbaka långt i tiden. Människan har jäst och bryggt öl lika länge som man har bakat bröd. Redan så tidigt som för 4 000 år sedan dracks denna mytomspunna dryck i Mesopotamien. Visste du att dem första nerskrivna recepten faktiskt var för just öl?

ÖIdag är intresset för öl otroligt starkt och kreativa mikrobryggerier experimenterar sig fram och skapar nya ölstilar var dag. På denna ölprovning blandas dåtid med nutid i ett försök att ge en helhetsbild om den spännande och snabbt växande världen av öl.

Varför inte ta med dig en god vän eller din partner och utforska tillsammans vad ölets värld har att erbjuda? Välkommen till de vackra lokalerna vid Fyrisån!

Var?

Uppsala Saluhall

När?

7 maj 2021

kl. 19.30

Hur?

Läs mer hos Taysta