Loranga, Loranga

Loranga, Loranga – Scensommar i Gottsunda

Sommaren 2021 flyttar Uppsala stadsteater ut från teaterhuset på Kungsgatan 53 för att spela Loranga, Loranga som sommarteater i Gottsunda, utomhus och med fri entré.

Loranga är en ovanlig pappa. Han och hans son Masarin tillbringar dagarna med att hitta på lekar, medan förvirrade farfar Dartanjang håller i tidtagaruret. Loranga tycker inte att han behöver jobba, för vem skulle då vara hemma och vinna över Masarin i »pinnar med bilar« och alla de andra tävlingarna? Varje dag är ett nytt äventyr. De spelar landhockey med tomat och köper 1000 korvar av korvgumman. De matar sina levande tigrar. De hoppar stavhopp med krycka. Och de spelar i popband – tills Arga gubben kommer och klagar. Barbro Lindgrens egensinniga, varma och roliga berättelser om Loranga, Masarin och Dartanjang har kommit att bli klassiker för både barn och vuxna.

Var?

Föreställningen spelas i ett stort tält på en gräsmatta ca 5 minuter från Gottsunda centrum. Följ gångvägen Askbanan från Gottsunda centrum och ta första vänster efter fotbollsplanen. Tydliga skyltar kommer att guida dig dit!

När?

14 augusti 2021 kl. 18.00

18–20 augusti 2021 kl. 18.00

21 augusti 2021 kl. 16.00

Hur?

Fri entré, men biljett behövs. Biljetter kommer att släppas varje morgon inför kvällens föreställning. En kvot släpps också på plats i Gottsunda vid spelplatsen innan föreställning.