Kirsti Du Rietz Sagoträd

Kirsti du Rietz – Sagoträd med mera

Om konstnären
Kirsti Du Rietz är en konstnär från Enköping som uttrycker skönhet, harmoni och glädje i sina verk. Hon har i nästan ett kvarts sekel haft måleriet som en utvecklande hobby, där hon började med kurser på TBV i Västerås och sedan fortsatte lära sig på bland annat Öland och Bosjökloster i Skåne.

Efter flera år med landskapsmåleri kom hon i kontakt med kreativitetens källa hos Vedic Art,och har utbildats där under många år. Vedic Art är en konstart där det handlar om att lära sig att se och där allt är tillåtet. Kirstis måleri har en abstrakt prägel även om hennes måleri har en föreställande karaktär, och det finns ett stort mått av lyrik i hennes välbalanserade bilder.

Om galleriet
I hjärtat av Uppsala, alldeles nära Linnéträdgårdens grönska, i gågatans förlängning, bland små butiker, caféer och gallerier ligger Galleri Upsala, inrymt i ett fantastiskt charmigt hus byggt 1810.

Angående Corona-viruset (Covid-19) och den senaste tidens händelseutveckling vill galleriet vädja till alla att gemensamt följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att förhindra smittspridning. Är Du frisk är Du varmt välkommen att besöka deras utställningar, men tänk på att visa extra hänsyn för att undvika trängsel. Vänta gärna en stund utanför om det är flera i lokalen. Tack på förhand för visad förståelse och hänsyn till varandra och speciellt våra riskgrupper.

Var?

Galleri Upsala

När?

6–11 mars 2021, kl. 12.00–17.00

Relaterade event