Pinocchio_press3

Peter Gröning som Geppetto och Matheo Lindberg Vivien som Pinocchio. Foto: Barbro Vivien.

Familjemusikal – Pinocchios Äventyr

Pinocchios Äventyr är en teatermusikal för alla åldrar! Musikalen om Pinocchios äventyr börjar med en magisk bit trä som landat utanför snickare Antonios hus. Vem har ställt det här och varför? Snickaren blir skeptisk och ger bort det till sin fattige vän Geppetto, som bestämt sig för att snida en marionett. Vem kunde ana att dockan skulle få springiga träben och ställa till med så mycket!

Historien följer Carlo Collodis berättelser om den lille trädockan Pinocchio (Le avventure di Pinocchio), som ursprungligen skrevs som en följetong i ett månadsmagasin år 1881-1883 och består av 36 berättelser. Här bjuds publiken in till 1880-talets Italien, där Pinocchio tar oss med på svindlande äventyr. En föreställning för alla mellan 5 och 99 år.

Pinocchios äventyr tar oss med på ett svindlande musikaliskt äventyr, där faror och fällor lurar bakom varje hörn. Här får vi möta den gode men ack så temperamentsfulle Geppetto, den lismande Räven med sin vapendragare Katten, Teaterdirektören som eldar dockor och så Fén, som har ett vakande öga över alla i byn. Pinocchio är dockan som längtar efter att få  bli en riktig pojke, men hur ska han kunna bli det?

Wall & Vivien Kulturproduktion har lång erfarenhet av sommarteater och har genom åren producerat både barnteater och Shakespeareföreställningar, allt från Bröderna Grimms sagor till Hamlet, vid Gripsholms Slott, Häringe Slott & Steninge Slott. I år välkomnar de stolt publiken till det anrika barockslottet vid Mälarens strand: Skoklosters Slott.

Medverkande: Matheo Lindberg Vivien, Peter Gröning, Karin Frölén, m. fl.

Föreställningen sker i samarbete med Skoklosters slott och spelar invid slottet. Medverkar gör opera- och musikalartister verksamma på bl.a. Folkoperan och Chinateatern. Föreställningen spelas utomhus och ställs in vid regn, biljetten gäller då annan föreställningsdag (litet duggregn är dock inget hinder). Medtag gärna värmande filt vid kyliga dagar och regnponcho vid ostadigt väder.

Var?

Utomhus, intill Skokloster slott

När?

1 juli–1 augusti, torsdag–söndag

kl. 14.00

Hur?

Pris 225–350 kr, boka biljett hos Kulturbiljetter.