Musikkvällar på Gula Villan Emil Ernebro & Filip Jers

Emil Ernebro & Filip Jers

Varmt välkomna till corona-anpassade musikkvällar på Tantens Gröna Parkcafé – Gula Villan. I sommar blir det 10 utomhuskonserter med två sittningar varje kväll, kl 18.00 samt kl 20.00. Konserterna pågår i 60 minuter och direkt efter första sittning så slussas den första publiken ut för att ge plats till den andra sittningens publik. Alltså, samma konsert på båda sittningar, olika publik. Det är viktigt att publiken förstår att man direkt efter konsert måste lämna evenemangsområdet. På evenemangsområdet har vi bordsbeställning, med smörgås, fikabröd, drycker, mjukglass m.m. på menyn.

Emil Ernebro (gitarr) och Filip Jers (munspel) är två unika musikanter på den svenska musikscenen. Duon bildades 2017 men hade i flera år fått höra på olika håll – ni borde spela tillsammans! Ernebro och Jers tänjer på gränserna för vad deras instrument kan göra och låta som. Akustisk gitarr och munspel har ett jordnära ljud som många kan relatera till.

Emil Ernebros fingerspel på gitarr är i absoluta världsklass och Filip Jers har kallats ”The Swedish Harmonica Sensation” av internationella musikjournalister. Deras repertoar består av låtar från den amerikanska folk- och jazzrepertoaren, poplåtar från 60-70 talet och svenska visor. Ledord för deras musicerande är spelglädje, spontanitet och sväng!

Arrangeras av Kulturhjältarna i samarbete med Hjärnkoll Uppsala, CandyRock och Kulturens Bildningsförbund Mitt. Stöds av Kulturnämnden i Uppsala kommun.

Var?

Gula Villan, Stadsträdgården

När?

21 juli

kl. 18.00 och 20.00

Hur?

Frivillig entré, samlas in under konsertens gång. Boka plats med eller utan mat.

Läs mer hos Kulturoasen.