Barer & pubar | Bar & restaurang

Barer & pubar i Uppsala

Barer och pubar i Uppsala

Det finns gott om barer och pubar i Uppsala. Oavsett om du är ölfantast, musikentusiast eller mingelsugen så hittar du ett ställe som passar dig.

Vid sidan av Uppsalas studentnationer hittar du allt från små barer och mysiga pubar till moderna uteställen och klassiska krogar. Här nedan följer ett antal tips på barer med olika inriktning och atmosfär.

Smaka öl och prova whiskey

Om du vill uppleva en genuin ölupplevelse ska du gå till Bryggeriet Ångkvarn. Medan du avnjuter något att dricka kan du se bryggmästaren brygga nästa öl som ska serveras i puben. Färskare och mer lokalproducerad öl går inte att få!

För öl- och whiskeyfantaster finns också flera brittiska pubar som erbjuder ett gediget utbud av dryck samt klassisk och vällagad pubmat. Några av dem har så mycket som upp till 1000 sorters öl, ett tjugotal fatkranar och flera sorters whiskey. Två tips ärO’Connor’s och Churchill Arms.

Moderna och populära uteställen

Du som föredrar moderna uteställen med puls har en del att välja på. Kika in på tapasbarerna Plock eller Tilltugg, här kan du beställa en välblandad drink, kombinera din egen meny av smårätter och titta på folk.

Inspirerad av Londons puls är Stationens bar ett bra val om du vill umgås med vänner över en bit mat eller ett glas. Barens specialitet är gin och här serveras en rad spännande gindrinkar och lite udda märken.

Besök en hotellbar

Hotellbarerna i Uppsala har blivit allt mer populära under åren. Ta hissen upp till Miss Voons skybar beläget i Elite Hotell Academias guldpläterade byggnad för att avnjuta en drink och den fantastiska utsikten över Uppsala. Om höga höjder inte är någonting för dig så kan du istället bege dig Clarion Hotell Gillet. På bottenplan hittar du Kitchen & Table, hotellets Manhattaninspirerade bar och restaurang.

I Grand Hotell Hörnans mysiga lobbybar kan du njuta av klassiska cocktails och drinkar i vacker hotellatmosfär anno 1907.

Du som är nattsuddare kommer att gilla Picnic på Radisson Blu där baren har öppet till 02.00. Längs med den häftiga glasfasad kan du ta en drink och umgås både inom- och utomhus.

restpubfik20-niklas-lundengard-580x295 (1)